Z miłości do kawy.







Ziarnko do ziarnka.







Zielone ziarnko prawdy.
Kawa po turecku.
Jeszcze smaczniej?

Masz pytania? zadzwoń pod numer +48 22 726 77 00





Kawa po turecku.

Kawa po turecku jest niezwykle przyjemną alternatywą względem nowoczesnych rozwiązań w dziedzinie parzenia kawy. Do je przygotowania najlepszy jest mosiężnym tygielek. Wsypujemy do niego odpowiednią ilość cukru oraz solidnie zmielonej kawy. Całość należy zalać niewielką ilością wody oraz podgrzewać, ale bez doprowadzania do wrzenia (wówczas ucierpiałby aromat kawy).

Kiedy zauważamy, że kawa „dochodzi”, należy odstawić ją na bok, odczekać moment i ponownie podgrzewać. Czynność warto powtórzyć do trzech razy. Idealną kawą do tej formy przygotowywania naparu jest Etiopska Dijmmah, dziko rosnąca arabika o delikatnie winno- owocowej nucie.

Tradycyjnie kawę parzy się z niewielkim dodatkiem przyprawy kardamonu, który wypełnia i wzbogaca walory kawy. Niektórzy preferują stosowanie cynamonu, bądź imbiru. Nie należy mylić kawy po turecku z „polską wersją kawy po turecku”, która polega na zalaniu zmielonej kawy wrzątkiem.






 

 




Wyjątkowo sprawny Serwis.



Dołącz do Nas.



Zadzwoń do LaCava.

Serwisujemy ekspresy do kawy u Naszych klientów na miejscu lub w Naszym punkcie serwisowym. Odpowiadamy na zgłoszenia w ciągu 24h. W przypadku stałej współpracy usługi serwisowe są darmowe. Dołącz do grupy Naszych zadowolonych Klientów. Sprawdź jakie firmy Nam zaufały, przeczytaj referencje, aby dowiedzieć się, czym zaskakujemy naszych klientów każdego dnia.
Zanim zdecydujesz się na konkretne rozwiązanie, lepiej poznaj wybrane produkty. Porozmawiaj z naszym wyspecjalizowanym personelem.

                 
+48 22 726 77 00

Dowiedz się więcej o Serwisie. Nasi klienci i referencje. Kontakt.


















 

 

Copyright © 2012 Lacava
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie informacji i zdjeć ze strony zabronione.

Projekt i wykonanie: Strony internetowe PRO-LINK