Z miłości do kawy.







Ziarnko do ziarnka.







Zielone ziarnko prawdy.
Espresso.
Esencja smaku i aromatu.

Masz pytania? zadzwoń pod numer +48 22 726 77 00





Espresso.

Espresso jest jednym z najczęściej stosowanych sposobów parzenia kawy. Doskonale nadaje się do sprawdzania jakości kawy, wyszukiwania jej odcieni smakowych i aromatycznych. Świadczy o tym sama etymologia: espressivo (wł.) znaczy wyrazisty.


Ojczyzną espresso są Włochy. Tam właśnie na początku XX wieku Luigi Bezzera stworzył pierwsze urządzenie służące ekstrakcji parowej. Rynek ekspresów do espresso rozwinęły firmy do dziś świetnie prosperujące Pavonni oraz Gaggia.

Proces ekstrakcji polega na przepuszczeniu pod ciśnieniem 9-15 barów około 30 ml wody o temperaturze 90 °C przez warstwę dobrze zmielonej i ubitej kawy.

O dobrym przyrządzeniu espresso świadczy okazała, gęsta i niezwykle aromatyczna crema.
Espresso koniecznie należy podawać w ciepłej filiżance. Dodatkiem może być mała szklanka wody, która pozwala dokładnie oczyścić kubki smakowe przed degustacją. Podawana także z cukrem, cynamonem bądź wanilią. Stanowi podstawę do wielu innych napojów kawowych (Latte, Cappuccino).







 

 




Wyjątkowo sprawny Serwis.



Dołącz do Nas.



Zadzwoń do LaCava.

Serwisujemy ekspresy do kawy u Naszych klientów na miejscu lub w Naszym punkcie serwisowym. Odpowiadamy na zgłoszenia w ciągu 24h. W przypadku stałej współpracy usługi serwisowe są darmowe. Dołącz do grupy Naszych zadowolonych Klientów. Sprawdź jakie firmy Nam zaufały, przeczytaj referencje, aby dowiedzieć się, czym zaskakujemy naszych klientów każdego dnia.
Zanim zdecydujesz się na konkretne rozwiązanie, lepiej poznaj wybrane produkty. Porozmawiaj z naszym wyspecjalizowanym personelem.

                 
+48 22 726 77 00

Dowiedz się więcej o Serwisie. Nasi klienci i referencje. Kontakt.


















 

 

Copyright © 2012 Lacava
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie informacji i zdjeć ze strony zabronione.

Projekt i wykonanie: Strony internetowe PRO-LINK