Z miłości do kawy.







Ziarnko do ziarnka.







Zielone ziarnko prawdy.
Americano.
Przejrzystość smaku i aromatu.

Masz pytania? zadzwoń pod numer +48 22 726 77 00





Americano.

Café Americano to sposób przyrządzania kawy polegający na dodaniu do przygotowanego espresso ciepłej wody. Celem jest osiągnięcie tej samej mocy kawy, ale przy delikatnie innym wydobyciu odcieni smakowych. Moc americano zależy od ilości dodanej wody, jak i liczby przygotowanych do niej espresso (często stosuje się podwójne espresso). Najczęściej dodaje się około 50 -480 ml gorącej wody. Powoduje to praktycznie całkowity zanik powstałej na espresso cremy.

Nie należy mylić americano z Lungo. Ta ostatnia polega na przepuszczeniu przez zmielone ziarno większej ilości wody w ekspresie ciśnieniowym. Prawdziwa americano jest sporządzana na bazie ziaren Etiopii Sidamo, a najlepszy efekt osiąga się w przypadku lekkiego palenia ziaren.






 

 




Wyjątkowo sprawny Serwis.



Dołącz do Nas.



Zadzwoń do LaCava.

Serwisujemy ekspresy do kawy u Naszych klientów na miejscu lub w Naszym punkcie serwisowym. Odpowiadamy na zgłoszenia w ciągu 24h. W przypadku stałej współpracy usługi serwisowe są darmowe. Dołącz do grupy Naszych zadowolonych Klientów. Sprawdź jakie firmy Nam zaufały, przeczytaj referencje, aby dowiedzieć się, czym zaskakujemy naszych klientów każdego dnia.
Zanim zdecydujesz się na konkretne rozwiązanie, lepiej poznaj wybrane produkty. Porozmawiaj z naszym wyspecjalizowanym personelem.

                 
+48 22 726 77 00

Dowiedz się więcej o Serwisie. Nasi klienci i referencje. Kontakt.


















 

 

Copyright © 2012 Lacava
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie informacji i zdjeć ze strony zabronione.

Projekt i wykonanie: Strony internetowe PRO-LINK